SkinDNA™ genetische test

Heb jij ook last van keuzestress in je huidverzorgingsproducten? We worden overladen met allerlei adviezen op het gebied van huidverzorging, maar welke ingrediënten heeft jouw huid nu echt nodig op basis van jouw DNA? Hoe kun jij huidveroudering zoveel mogelijk uitstellen en voorkomen? De SkinDNA™ test geeft hierop alle antwoorden. Heel handig! Een merkonafhankelijk onderzoek op basis van jouw eigen DNA: persoonlijker kun je het niet krijgen!

Huidveroudering tegengaan

Niemand wil snel een oude huid krijgen. Je stelt dit het liefste zo lang mogelijk uit. Maar zelfs als jij trouw alle huidadviezen hebt opgevolgd, kan niemand je vertellen hoe, wanneer en op welke manier jouw huid zal verouderen. Gelukkig kunnen we met een SkinDNA™ test wel de risicofactoren in jouw DNA onderzoeken, waardoor je hier preventief succesvol op kunt inspelen.

Wat is de SkinDNA™ test?

De SkinDNA™ test is een genetische test die op basis van jouw persoonlijke DNA inzicht geeft in de risicofactoren van de vijf categorieën in huidveroudering. Er wordt een persoonlijke huidanalyse gemaakt op basis van jouw persoonlijke DNA profiel.

Na het onderzoeken van jouw DNA ontvang je een persoonlijk rapport, waarin je jouw percentages van de risicofactoren kunt zien in vergelijking met de gemiddelde scores. Je ziet in één oogopslag op welke gebieden jouw huid verhoogde risico’s loopt.

Gelukkig krijg je in het onderzoeksrapport ook direct adviezen over de ingrediënten en supplementen waarmee je jouw risico’s op huidveroudering kunt verminderen èn welke huidbehandelingen voor jouw huidtype geschikt zijn. En dit alles op basis van wetenschappelijk onderzoek! De test is volledig merkonafhankelijk en focust zich puur op de ingrediënten die jouw huid genetisch nodig heeft. Hoe mooi is dat! Zo geef je nooit meer onnodig geld uit aan producten die niet voor jouw huid zullen werken.

Met de SkinDNA™ test kun je dus de genetische risico’s van jouw huid bepalen en de juiste preventieve maatregelen nemen om jouw huid in de toekomst zo mooi mogelijk te houden. Dat zou toch eigenlijk iedereen over zichzelf moeten weten!

Hoe werkt de SkinDNA™ test?

Een SkinDNA™ test is eenvoudig af te nemen. Tijdens de eerste afspraak verzamelen we een monster van cellen uit de binnenkant van je wang met de DNA Collector. Samen vullen we een (online) vragenlijst in. Het pakketje met jouw wangslijmvliesmonster wordt volledig anoniem en veilig opgestuurd naar het laboratorium in Australië. Daar wordt jouw DNA onder strenge normen en toezicht geanalyseerd. Jouw persoonlijke gegevens zijn alleen bij ons bekend, omdat het onderzoek gebeurt aan de hand van een unieke persoonlijke code en niet op basis van jouw naam en adresgegevens. Volledig AVG-proof dus!

Waarop wordt mijn DNA getest?

In het laboratorium wordt jouw DNA getest op 16 genetische markers (zogeheten SNP’s) die verdeeld zijn over vijf categorieën van huidveroudering:

Categorie 1. Stevigheid & Elasticiteit

 • Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Als je jong bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest. Naarmate je ouder wordt, kan het collageenverlies versnellen, waardoor je huid qua gezondheid en uiterlijk achteruit gaat. De test kan bepalen of bij jou de collageenproductie in balans is of dat jouw collageenafbraak sneller dan gemiddeld zal verlopen waardoor je eerder kraaienpootjes, rimpeltjes en huidverzakking kunt krijgen.

Categorie 2.Rimpelvorming (glycatie)

 • Glucose (suiker) is de belangrijkste brandstofbron in je lichaam. Als glucose zich niet goed metaboliseert, kan het zich binden aan de collageen- en elastinevezels in je huid, wat leidt tot weefselbeschadiging. Dit proces noemen we glycatie en zorgt voor huidmoeheid, minder huidherstel, dunner wordende huid, roodheid en versnelde huidveroudering. Hoe hoog is jouw risico op vroegtijdige glycatie?

Categorie 3. Zonneschade & pigmentatie

 • UV-straling is één van de belangrijkste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Iedere keer dat je je huid blootstelt aan UV-licht, ontstaat er huidschade. Herhaalde zonschade veroorzaakt aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die de gezondheid en het uiterlijk van je huid negatief beïnvloeden. De SkinDNA™ test laat zien hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de straling van de zon.

Categorie 4. Vrije radicalen schade

 • Vrije radicalen zijn dé grote boosdoeners in jouw huidverouderingsproces. Het zijn zeer reactieve moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de structuren van jouw huid. Hoe goed ben jij genetisch beschermd tegen vrije radicalen?

Categorie 5. Sensitiviteit en ontstekingsgevoeligheid

 • We zien dat aan vroegtijdige huidveroudering vaak langdurige en overmatige ontstekingen ten grondslag liggen. Aanhoudende ontstekingen spelen op de lange termijn dus een schadelijke rol voor je huid. Je huid kan er gevoelig, rood en geïrriteerd door raken. Hoe goed beschermen jouw genen je tegen irritaties en ontstekingen?

 

Wat staat er in mijn SkinDNA™ rapport?

Drie tot vier weken na het opsturen van jouw DNA-monster ontvang ik jouw SkinDNA™ rapport. Het rapport is in het Nederlands geschreven en bevat alle informatie over jouw persoonlijke resultaten. Eenvoudig te begrijpen en gemaakt door huidexperts met jarenlange ervaring.

In iedere categorie wordt je huid in kaart gebracht op basis van een zogenaamd “algemeen risico percentage”. Tijdens een vervolgafspraak in de salon bespreken we samen jouw uitslagen en kijken we welke ingrediënten en behandeling(en) het meest geschikt zijn voor jouw huidtype en het bijbehorende verouderingsproces. Ik adviseer jou in een huidverzorgingsroutine die volledig afgestemd is op jouw huid. Zo speel je gelijk preventief in op jouw huid voor later. Daarnaast stellen we samen (mocht je dit willen) een behandelplan op met jouw SkinDNA™ rapport als uitgangspunt.

Goed om te weten

 • Je kunt een SkinDNA™ genetische test op iedere leeftijd laten uitvoeren. Het is nooit te laat om je te concentreren op de toekomstige gezondheid van je huid.
 • Jouw DNA is volledig veilig bij het bedrijf waar ik mee samenwerk. We volgen alle richtlijnen en het veiligheidsbeleid en ondersteunen de wetten die jouw privacy en genetische informatie beschermen.
 • Jouw monster kan nog tot maximaal zeven dagen na het verwerken van je speekselmonster door SkinDNA™ worden bewaard. Daarna wordt je DNA monster gegarandeerd vernietigd.
 • Je gegevens kunnen (alleen als jij hier toestemming voor geeft) toegevoegd worden aan de databank bank van SkinDNA™. Deze informatie wordt gebruikt om de onderzoekspopulatie (momenteel ongeveer 400.000) te versterken. Je kunt tijdens de intake ook aangeven dit niet te willen, in dat geval worden de resultaten, nadat deze naar je zijn opgestuurd, vernietigd.

 

Wat kost een SkinDNA™ test:

 • Een SkinDNA™kost € 299.00 dit is inclusief:
 • De afspraak voor het afnemen van de test
 • Het opsturen en analyseren van de test in het laboratorium in Australië
 • Het rapport
 • De afspraak om het rapport en het behandelplan te bespreken.

 

Nieuwsgierig geworden? 

Wil jij ook een eenmalige SkinDNA™ test laten doen zodat jij ook levenslang preventief kunt inspelen op vroegtijdige huidveroudering? Plan dan nu een afspraak in of neem contact op voor meer informatie. Ik sta je graag te woord om je meer informatie en uitleg te geven of om je eventuele vragen te beantwoorden!